Renault MEGANE R.S.

Представяне

PrintSend

Дизайн

Изключителна атмосфера

Оборудване

Технология

Мултимедия

Безопасност

Двигател

Размери

Дизайн

Разработен, за да увеличи ефективността

По-широка предница

Отпред новата по-широка броня включва сплитер тип F1 за насочване на въздушния поток, задействане на топлообменниците и охлаждане на двигателя. Неговата решетка тип „пчелна пита“ и специалното осветление R.S. Vision привличат много погледи.

Аеродинамична задна част

Renault MEGANE R.S. разполага с двоен централен ауспух, функционален дифузьор за аеродинамично подпомагане, странични въздушни отвори на бронята за насочване на въздушните потоци, преработен спойлер за балансиране на поведението на пътя и много други.

Изключителна атмосфера

Изключителна атмосфера

Поемете управлението и открийте изключителната атмосфера с червени и черни нюанси. Спортно арматурно табло, седалки с интегрирани подглавници и допълнителна опора, специален R.S. волан с пера, алуминиеви педали и подложка за крака и т.н. Потопете се в ново спортно измерение.

Специални материали

Седалки, тапицирани със специален R.S. плат или Alcantara, волан, облечен в необработена кожа или Alcantara, специална черна тапицерия на тавана, червени релефни шевове и др. Материалите и изпълнението на новия MEGANE R.S. ще ви пренесе в света на съвършенството.

Оборудване

Емблематично оборудване

За да осигурят изключително поведение на пътя, инженерите от Renault Sport подобриха базата, довела до успеха на новия MEGANE R.S.

Системата за независимо окачване на предния мост бе напълно преработена. Новият диференциал с ограничено приплъзване, предлаган за шаси Cup и произведен от Torsen, е снабден с променлив коефициент на блокировка при ускорение и спиране, за да подобри сцеплението и прецизността на предно окачване. Спирачната система е снабдена с нови дискове Brembo с диаметър 355 мм и двукомпонентни чугунени и алуминиеви дискове, които се предлагат като допълнително оборудване за шаси Cup.

Технология 4CONTROL

Като първи в света в този сегмент, новият MEGANE R.S. ви предлага система 4CONTROL за едновременно задвижване на четирите колела, специално конфигурирана от Renault Sport.

2 възможности за избор на шаси: Sport или Cup

Подходящо за ежедневно използване, шасито Sport ви позволява да съчетавате динамичен стил на шофиране с комфорт. По-твърдото шаси Cup се базира на пистово поведение.

Хидравлични компресионни ограничители

Независимо дали е Sport или Cup, всяко шаси има четири хидравлични ограничителя, които служат като втори амортисьор. При шаси Cup те ви позволяват да се възползвате от оптималното поведение на пътя при всички видове пътна настилка. При шаси Sport те предлагат ненадминати в сегмента нива на комфорт, без да се влошава спортното усещане.

Технология

Почувствайте предимствата на вградената технология

Изцяло светодиодни фарове R.S. Vision

Възползвайте се от високоефективно осветление благодарение на нашата специална мултирефлекторна светодиодна технология. Във формата на кариран флаг като препратка към автомобилните състезания, допълнителните фарове на новия MEGANE R.S. имат четири функции: фарове за мъгла, осветяване на пътя в завой, габаритни светлини и дълги светлини.

R.S. Monitor

С R.S. Monitor вашите резултати се показват в реално време на екрана на системата R-LINK 2. Подобреният дизайн и ергономичността ви позволяват да я използвате още по-лесно. За да подсили вашето вълнуващо преживяване, R.S. Monitor Expert ви позволява да записвате своите пътувания, за да ги анализирате или да ги споделяте в социалните мрежи.

MULTI-SENSE и бутон R.S. Drive

Персонализирайте удоволствието от шофирането! С помощта на технологията MULTI-SENSE и бутона R.S. Drive можете да влезете в режим „Спорт“ или „Състезание“ само за миг.

Мултимедия

Шофирайте при пълен комфорт

Мултимедийна система R-LINK 2

Радио, навигация, помощ при шофиране и др. Мултимедийната система R-LINK 2 ви позволява да използвате лесно всички функции на автомобила.

R-LINK Store

Подобрете системата R-LINK 2, като се свържете с R-LINK Store и откриете богата гама от приложения, предназначени специално за използване във вашия автомобил.

Аудио система Bose®

Оборудван с четири високочувствителни високоговорителя Bose® и субуфер, новият MEGANE R.S. ви кани да се насладите на изключително музикално изживяване.

Безопасност

Адаптивен круиз контрол

Осигурете си оптимално безопасно разстояние. Между 50 км/ч и 150 км/ч, адаптивният круиз контрол регулира вашата скорост като задейства спирачката или газта.

Активен спирачен асистент

Ако има риск от сблъсък с автомобила пред вас, вие получавате незабавно предупреждение чрез визуални и звукови сигнали. Ако не реагирате достатъчно, новият MEGANE R.S. активира спирачките автоматично, за да предотврати или ограничи пораженията от евентуален удар.

Предупреждение при пресичане на осевата линия

Дълъг и монотонен път? Новият MEGANE R.S. ви помага да останете нащрек. От 70 км/ч се задейства визуален и звуков сигнал, ако неволно прекосите прекъсната или непрекъсната линия.

Разпознаване на пътни знаци

Способен да открива и анализира пътни знаци, новият MEGANE R.S. ви предупреждава, когато превишите разрешената скорост. Той дори адаптира информацията на Head-up диспея в случай на дъжд или пътно-ремонтни дейности.

Двигател

Високоефективен двигател

Бензин Energy TCe 280 к.с. бензин Stop&Start EDC7

Запознайте се с напълно новия турбокомпресорен 1,8-литров двигател на новия MEGANE R.S. Създаден от алианса Renault-Nissan, ние го разработихме и в сътрудничество с Renault Sport Racing. Благодарение на нашите умения, придобити във Формула 1™, конструкцията на цилиндровата глава е променена, за да запази енергията, генерирана от мощността на двигателя. Насладете се на нови усещания!

Механична скоростна кутия

Новият MEGANE R.S. се предлага с 6-степенна механична скоростна кутия. Идеално оразмерена, нейният скоростен лост и работен ход са скъсени, за да се оптимизира смяната на предавките.

Автоматична скоростна кутия EDC

За първи път новият MEGANE R.S. се предлага с автоматична скоростна кутия EDC. Перфектно оразмерени предавки и пера за бърза смяна на предавките ви позволяват да постигате оптимални резултати, независимо от вашия стил на шофиране.

Размери