Clio IV R.S. 200 EDC

Представяне

PrintSend
Профил на купе

Профил на купе

Благодарение на спортния дизайн и скритите дръжки на задните врати, погледнато отдалеч Clio IV R.S. прилича на купе с 3 врати, но всъщност предлага удобствата на автомобил с 5 врати.

Мигновено влюбване

Мигновено влюбване

Новото Clio R.S. е един атрактивен и невероятно забавен за каране спортен автомобил, който ще отговори на всички ваши очаквания.

Дневни LED светлини

Дневни LED светлини

Дневните LED светлини на предната решетка допринасят за агресивния вид на Clio R.S. 

Емоцията наречена Renault Sport

Емоцията наречена Renault Sport

Красива и ефикасна - както и при автомобилите на Renault във Формула 1 и тук предната решетка играе голяма роля, като увеличава сцеплението с близо 80%, а задният спойлер с още 20%, без това да нарушава аеродинамиката на автомобила.

Renault Sport

Renault Sport

Предна решетка, заден спойлер, 17'' джанти, двойна изпускателна система и странични хромирани прагове - всички тези елементи опчертават спортният дизайн на Clio IV R.S.

Спортно и отвътре

Спортно и отвътре

Интериора също пленява със своите типично спортни елементи - кожени спортни седалки, алуминиеви педали, червени щрихи по таблото, волана и скоростния лост - всички те подчертават страстта от спортното шофиране.

Модерно оборудвано

Модерно оборудвано

Тъч-скрийн навигация (R-link), карта "свободни ръце", климатроник, радио с Bluetooth, USB.

Мултимедия

Мултимедия

Мултимедийният таблет има 7” сензорен екран и гласово командване. Той предлага навигация TomTom, радио, управление на разговорите по телефон чрез Bluetooth и USB вход за да слушате по всяко време вашите любими песни.

Renault R-LINK

Renault R-LINK

Вграденият таблет Renault R-Link дава  лесен достъп до иновативни и практични функции:

- 7'' тъч-скрийн дисплей
- навигация TomTom
- мултимедия с гласови команди
- bluetooth връзка с вашият телефон
- информация за автомобила

R-Sound Effect

R-Sound Effect

Благодарение на R-Link и неговата програма R-Sound Effect можете да възпроизведете в купето звука от моторите на редица именити марки спортни коли: Nissan GTR, Clio V6, Clio Cup, Alpine A110, R8 Gordini. 

Камера за заден ход

Камера за заден ход

Визуализира траекторията на движение на автомобила.

Аудио система Bass Reflex

Аудио система Bass Reflex

Системата Bass Reflex е включена като серийно оборудване при всички версии. Системата на „акустичните дюзи”, вградени във високоговорителите на предните врати, могат да пресъздадат звученето на 30-литров субуфер. Системата оптимизира качеството на възпроизвеждане на ниските тонове.

3D Sound на Arkamys®

3D Sound на Arkamys®

На борда на новото Clio R.S., може да се насладите на изключително качествен звук. Всички версии, оборудвани с R-Link*, притежават система 3D Sound на Arkamys®. Благодарение на шестте високоговорителя в купето, системата ви позволява да изберете зоните, които искате да бъдат озвучени. Софтуерът за обработка
и разпределяне на цифровия сигнал дава ненадмината дълбочина на звука. Освен това шофьорът може да избира зоните, които да бъдат озвучавани. Например само зоната около шофьора, предната част на колата или целия автомобил.

Media Nav

Media Nav

Благодарение на своя сензорен 7-инчов дисплей и управление от волана, мултимедийната система Media nav позволява лесен дост ъп до множество практични функции: навигация NAV N GO с 2D и 3D визуализация, музика с аудио стрийминг и телефониране със свободни ръце през BLUETOOTH®. Системата MEDIA NAV е 100 % интуитивна, интелигентна и лесна за ползване!

Радио с USB и Bluetooth

Радио с USB и Bluetooth

Аудио системите разполаг с радио, с USB и AUX вход, и Bluetooth®. Така без проблеми ще можете да управлявате вашите разговори на борда и да прослушвате музиката от външни носители. От своя страна аудио системата ви гарантира невероятно качество на звука.

Новият 1.6 Renault Sport 200

Новият 1.6 Renault Sport 200

Разработен от Renault Sport Technologies, новият 4 цилиндров, 16 клапанов мотор използва технологията "downsizing", с турбо с директно впръскване, което му осигурява мощност от 200 к.с (125 к.с. на литър) и максимален въртящ момент от 6000 об./мин. В двигателя са използвани технологии от F1 като например : DLC (Diamond Like Carbon) - специално карбоново покритие на повдигачите на клапаните и променливи фази на работа на двата разпределителни вала (VVT).

Умерен разход

Умерен разход

Моторът 1.6 T Renault Sport 200 предлага среден разход от само 6,3 л. и вредни емисии от само 144 гр. км. Clio IV R.S. предлага 12% повече мощност спрямо старият модел и в същото време 25% помалък разход и 46 гр. по-малко вредни емисии CO²

6-степенна автоматична кутия с двоен съединител (EDC)

6-степенна автоматична кутия с двоен съединител (EDC)

Лансирана за първи път като част от автомобил на Renault Sport, lавтоматичната кутия с двоен съединител дава незаменим конфорт и удобвство, като се адаптира съм желаният от вас стил на шофиране благодарение на 3-те степени - Нормална / Спорт / Състезание (където предавките се сменят ръчно). Ръчките за смяна на скоростите, монтирани зад волана, позволяват незабавно смъкване не кяколко предавки, докато колата е в режим на намаляване на скоростта.

Индикатор за стила на шофиране

Индикатор за стила на шофиране

Благодарение на R-link можете да следите моментният си стил на шофиране (спортен или икономичен) и да адаптирате своят стил на шофиране.

R.S. шофиране

R.S. шофиране

Едно докосване на този бутон и модифицирате изцяло поведението на автомобила - корекцията на ESP системата, чувствителността на управлението и ускорението. Имате възможност да избирате измежду 3 модела на поведение - Нормално / Спорт / Състезание, специално подбрани и настроени от Renault Sport Team.

Дизайн

Технологии

Характеристики

Дизайн

Дизайн

Новото Clio R.S 200 EDC е вдъхновено от концепта "Dezir", представен за първи път през октомври 2010 на изложението "Mondial de l’automobile". Clio R.S. показва мускулест дизайн и запазва стила и емоцията, които носи при шофиране.Новото Clio R.S 200 EDC ще ви плени с контраста между елегантните странични линии и агресивната спортна предна решетка.

Технологии

Технологии

Новото Clio R.S. 200 EDC е разработено от екип изцяло насочен към това да покаже страстта от спортното шофиране. В него са вплетени технологиите и опита на Renault Sport.Както всички автомобили на Renault Sport и новото Clio R.S. 200 EDC е създадено да се състезава.

Характеристики

Характеристики

Комбинацията между 1,6-литров турбо двигател и 6-степенна предавателна кутия с двоен съединител е уникална за новото Clio R.S. 200 EDC. Неговите 200 к.с. и 240 Нм могат напълно да се експлоатират чрез перфектно настроени предавателни числа, които могат да бъдат избрани автоматично или механично.За отличителната гъвкавост на новото Clio R.S. 200 EDC може да се съди по това, че той запазва изумителния си старт, когато застане срещу хронометъра: спринтът 0-100 км/ч отнема само 6,7 секунди, изминава 1000 метра за само 27,1 секунди от старт от място и на състезателната писта може да достигне максимална скорост от 230 км/ч.